www.optosin.hr

OPTOSIN

SUSTAVI, UREĐAJI I KOMPONENTE ZA ANALIZU, MJERENJA, REGULACIJU I MONITORING PLINOVA U PROCESIMA I OKOLIŠU

Rezanje i zavarivanje

Kompaktni sustavi za mješanje zraka ili kisika s gorivim plinom, kao i mjerenje i nadzor protoka plinova pri rezanju i zavarivanju metala izuzetno su važni u brodogradilištima, proizvodnji vozila, čeličanama i kemijskoj industriji.

Glavni problem koji se pri tome javlja je:
- omogućiti potrošačima sigurno napajanje s različitim vrstama plinova, zrakom, vodom i električnom energijom u pravo vrijeme na pravom mjestu i u potrebnim količinama 

Nudimo kompletne sustave kao što su redukcijsko-regulacijske stanice, mješači plinova, anlizatori plinova i MECS koji postižu visoke protoke uz niski pad tlaka a njihov dizajn udovoljava najvišim standardima kvalitete.

Slika prikazuje opskrbno mjesto u brodogradilištu koje potrošača snabdjeva s komprimiranim zrakom, zaštitnim plinom, kisikom za grijanje i rezanje, acetilenom i vodom. Potpunu zaštitu protiv povratnog toka plina i plamena garantira suhi osigurač (flashback arrestor) model 85-30 visokog protoka.

Možemo isporučiti potpuno kompletiran i spreman za montažu sustav za snabdjevanje i kontrolu plinova.

Ovi sustavi su opremljeni sa svom neophodnom sigurnosnom opremom i omogućuju potrošačima snabdjevanje bez zastoja uzrokovanih održavanjem opreme.

MECS (Modular Energy Compact Systems)

MECS koncentrira dobavu neophodnih energenata kao što su plin, električna energija i alati.
Oni su sada u blizini mjesta potrošnje čineći ga fleksibilnim i jednostavnim.
Dužina crijeva i kablova može se reducirati na minimum što rezultira maksimalnom sigurnošću i minimalnom štetom.

Trenutno su glavne aplikacije za MECS brodogradilišta, čeličane i proizvodnja vozila. MECS može biti instaliran na tronjevima ili teleskopskim dizalicama.

Bilo da se koristi fleksibilni kompaktni sustav ili fiksna mjesta potrošnje, MECS je sinonim za pouzdanost i preciznost. Najbolju moguću podršku garantira dugogodišnje iskustvo u rješavanju korisničkih problema.